Den særegne tjukkmelka lages med gode, lokale tradisjoner og melk fra Røros-traktene. Melka syrnes med Rørosmeieriets unike tettekultur, en flere hundre år gammel kultur med aktive melkesyrebakterier, som opprinnelig kommer fra tettegrasplanten her i distriktet.
Med en frisk og syrnet smak smaker den særlig godt med müsli og bær, og egner seg godt i vafler, sveler eller annen matlaging.
Rist kartongen for en mer drikkevennlig konsistens.
Melka kommer utelukkende fra økologisk melkeråvare i Røros-traktene.
Om ein ynskjer ein tynnare eller meir flytande drikkevariant må kartongen ristast kraftig. Då blir ikkje mjølka tjukk igjen.
Økologisk Tjukkmjølk frå Røros var første produkt i Noreg som fekk det offentlege merkevernet «Beskyttet Geografisk Betegnelse» av Matmerk.
Er du usikker på om melka er gammel? Se, lukt og smak før du kaster den, den kan brukes lenger enn du tror. Slik sparer du både penger og miljøet.
Hvis melka har gått ut på dato, men virker fin, prøv den i matlaging.
Mjølkekartongen er laget av fornybare råmaterialer. Det brukes restprodukt fra andre verdikjeder på plastbelegget innvendig og korkene, og kartongen kommer fra bærekraftig skogsdrift. Dette er sirkulær økonomi og bærekraft i praksis.
Siden 2016 har Rørosmeieriet redusert co2-avtrykket på kartongen med 40 prosent.