Røros Yoghurt Jordbær og Rabarbra har en mild, frisk og søt smak av jordbær, med fin syrlighet fra rabarbra.
All Røros yoghurt er laget på norsk økologisk melk og er helt uten kunstige tilsetning og søtning. Rørosmeieriet har utviklet sin egen oppskrift med en helt særegen blanding av yoghurtkultur og meieriets tradisjonsrike tettekultur som har aktive melkesyrebakterier.
Tettekulturen er en flere hundre år gammel kultur med aktive melkesyrebakterier, og kommer opprinnelig fra tettegrasplanten i Røros-traktene. Rørosmeieriets tettekultur brukes også i Økologisk Tjukkmjølk, Syrna Blå og Naturell.
Røros Yoghurt lages på helmelk, så nærings- og fettinnhold varierer naturlig med årstidene.
NÆRINGSINNOLD pr. 100 gram
Energi: 368kJ (88 kcal)
Fett: ca. 3,0 g
Hvorav mettede fettsyrer 1,9 g
Karbohydrat: 11 g
Hvorav sukkerarter: 11 g
Protein: 4,2 g
Salt: 0,1 g