Økologisk Røros Smør har 2% havsalt og er naturlig laktoseredusert.
“Smøret ska vårrå åpent med dråppåa og nåen saltkoinn.”
Slik beskrev Ingrid Skancke i Djupsjølia ved Røros det perfekte smøret. Det er etter inspirasjon fra Ingrid at Rørosmeieriet har utviklet oppskriften til det økologiske Røros Smør.
Fløte syrnes over lang tid til rømme, som så kjernes til smør før det tørrsaltes med norsk, uraffinert havsalt. Smøret vårt er mindre kompakt enn andre typer smør, og har en aromatisk, lett syrlig og tydelig smørsmak. Det har sin helt naturlige farge, fasthet og smak.
Innholdet av fett varierer naturlig med årstidene, og smøret som kjernes om sommeren er gulere og mykere enn det som kjernes vinterstid.
Økologisk Røros Smør har fått Matmerks Spesialitetsmerke, og ble i 2013 kåret til Beste Meieriprodukt i Det Norske Måltid.
NÆRINGSINNHOLD pr. 100 gram
Energi: 3216 kJ (782 kcal)
Fett: 87 g
Hvorav mettede fettsyrer 58 g
Karbohydrat: <0,1 g
Hvorav sukkerarter: <0,1 g
Protein: 0,8 g
Salt: 2,0 g
Naturlig laktoseredusert